Hae blogeistani ja verkkosivuistani

lauantai 24. syyskuuta 2011

Kertomus Puoli seitsemän kesäshown kuvauksista | Valonkuvaaja.com

Ylen TV1 kanavalta tuleva Puoli seitsemän ohjelma lähti tänä kesänä tienpäälle ja kiertue kantoi nimeä Puoli seitsemän kesäshow. Ohjelman viimeinen jakso käytiin kuvaamaassa Porvoon vanhassa kaupungissa Raatihuoneetorilla 22.6.2011 kello 18 alkaen. Ohjelman kuvauksiin olivat kaikki tervetulleita niinpä päätin itsekin lähteä mienkiinnosta katsomaan millaista tv-ohjelman teko oikein on?

Menin paikalla varttia vaille kuusi ja silloin siellä oli juuri harjoitukset päättymässä. Kuvausporukka vei siis ohjelman kertaalleen läpi ennen varsinaista kuvaamista.

Kellon lähestyessä kuutta alkoi ohjelman tuottaja Juho-Pekka Rantala kertoi ohjelman taustatietoja ja myös siitä miten päivän kuvauksen tulevat etenemään. Lisäksi ohjaaja kertoi miten yleisön tulisi toimia erilaisissa tilanteissa. Sitten vielä ohjelman juontajat, Marja Hintikka ja Jesse Kamras, tulivat sanomaan paikalle saapuneelle yleisölle muutaman sanasen. Samalla paikalle saapui ohjelman vieras, näyttelijä Irina Björklund. Sen jälkeen ohjelman kuvaukset sitten alkoivat.

Irina Björklund, Marja Hintikka ja Jesse KamrasKuvausten aikana paistoi pilvettömältä taivaalta ja tuuli voimakkaasti. Lämpömittari näytti lukemaa +15, mutta ei Raatihuoneentorilla kylmä ollut. Luonto tarjosi siis hyvät kuvausolosuhteet niin ohjelman tekijöille kuin itsellenikin. Olihan minulla nimittäin tietysti valokuvakamera mukana. Kuvia tuli vajaat kaksi tuntia kestäneestä ohjelman teosta otettua 333 kappaletta, joista sitten kehitin 171 valokuvaa. Onhan kuvissa jo toistoakin, mutta mielestäni jokainen kehittämi ruutu antaa jotain uutta toisiinsa verrattuna eli ovat olleet kehittämisen arvoisia kaikki.

Julkaisin kehittämäni kuvat Flickr.com tililläni kansiossa Puoli seitsemän kesäshow, sekä muutaman kuvan Valonkuvaajan blogissani. Niin ja yhden kuvan lähetin paikalliseen Vartti Itä-Uusimaa lehtee ja he ottivat sen aihetta koskevan uutisen kuvakseen, sekä myös saatteeksi kirjoittamani tarina pääsi osaksi heidän julkaisemaa uutistaan. Lue lisää Puoli seitsemän kesäshown kuvauksista Valonkuvaaja.com sivustolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti