Hae blogeistani ja verkkosivuistani

lauantai 29. lokakuuta 2011

Valokuvaajaryhmä veti töitään pois Bukowskin huutokaupasta

Yhdeksän valokuvaajaryhmä Helsinki Schoolin valokuvataiteilijaa on vetänyt pois teoksiaan Bukowskin syksyn huutokaupasta.

Taustalla on Helsinki Schoolin kuraattorin Timothy Personsin ja huutokauppatalon erimielisyydet teosten hinnoittelusta. Persons korostaa, että taiteilijat päättivät itse vetäytyä huutokaupasta.

"Selitin taiteilijoille vain faktat. Sanoin, että huutokauppaan osallistuminen ei ole heidän uransa kannalta fiksua", Persons sanoo.

Helsinki School on valokuvataiteilijoiden ryhmä, jonka jäsenet opiskelevat tai ovat valmistuneet Taideteollisen korkeakoulun valokuvauksen osastolta. Persons toimii ryhmää markkinoivan Gallery TAIKin vetäjänä.

"Taiteilijat eivät tajunneet, kuinka alhaisia hinnat olisivat. Paikoin lähtöhinnat olisivat olleet jopa 1 500–2 000 euroa alle markkinahinnan", Persons sanoo.

Bukowskin mukaan teosten hinnoittelu tehtiin hyvässä yhteistyössä taiteilijoiden ja galleria Hippolyten kanssa. Hippolyte on Valokuvataiteilijoiden liiton galleria. Lue koko uutinen HS.fi verkkosivustolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti